Hvilket behandlingscenter skal du tjekke ind på?

02 juni 2022 Silje Hansen

advertorial

Lige når det kommer til behandlingscentre, så er der mange rundt i landet. Derfor kan du også komme på lidt af et overarbejde, når du skal vælge et af dem, du skal tjekke ind på. Af den grund kommer vi også til at hjælpe dig på vej i denne artikel, så det forhåbentlig kan blive mere overskueligt for dig. 

Sådan finder du et behandlingscenter at tjekke ind på 

Hvornår er det muligt for dig at komme ind? 

Noget af det første du kan undersøge er, hvornår det er muligt at få en plads på et behandlingscenter. For når først beslutningen om at få hjælp er truffet, er det rart, at du ikke skal vente i særlig lang tid. 

Du eller en af dine pårørende kan derfor også forhøre jer lidt omkring. 

Hvem behandler misbrug som dit? 

En anden måde du kan finde et behandlingscenter på, er ud fra, hvem der behandler misbrug som dit. For det kan være en ekstra sikkerhed for, at du får den bedst mulige hjælp. Den rette erfaring kan nemlig ruste medarbejderne til at kunne hjælpe dig endnu mere. 

Misbrugscenter

Hvordan arbejdes der på behandlingscentret? 

En tredje ting du kan finde et behandlingscenter ud fra er, hvordan der arbejdes. Det vil siges, går de f.eks. op i, at du skal have et skræddersyet forløb? Og hvilke anerkendte, og empirisk understøttede metoder tages der i brug?  Dette vil nemlig også have en stor betydning for dig og den fremgang, du kommer til at opleve. 

Hvilket personale er tilknyttet? 

En sidste ting du kan se nærmere på er, hvilket personale der er tilknyttet. For det er utrolig vigtigt, at du havner i hænderne af professionelle, som har de rette uddannelser bag sig – særligt når du skal begynde på din afrusning. Det vil din krop nemlig reagerer voldsomt på. 

Flere Nyheder