Sådan kan du opfriske dit gulv

01 november 2021 Steffen Petersen

advertorial

Når et gulv er blevet brugt i flere år, så vil det helt automatisk på et tidspunkt blive slidt. Her kan det være rart med nogle idéer til, hvordan man kan opfriske sit gulv nemt og billigt. Hvordan man kan gøre det kommer vi ind på i dette indlæg.

Slib dine gulve

Hvis du har et gammelt trægulv, så er den bedste måde, at man vælger at slibe sit gulv. Ved at slibe det, så kan man fjerne skavanker som der er i overfladen. Heriblandt ridser, mindre hakker og misfarvninger. Er det dybe huller eller hakker, så er det ikke sikkert, at en slibning er nok til at fikse det. Her kan det være nødvendigt at gå mere drastisk til værks.

Udskift gulvene

Hvis man gerne vil friske sit hjem op, men ikke har trægulve, eller har trægulve hvor det ikke er nok at slibe dem. Så kan det være nødvendigt at udskifte hele gulvet. Dette kan gøres nogenlunde billigt, hvis man vil kaste sig ud i det. Når man skal have nyt trægulv, så kan man nøjes med at købe et klikgulv som er nemt at lægge, men også er billigt i indkøb.

Har man et vinylgulv eller et gulvtæppe, så kan man ikke bare reparere på det, da det vil se dumt ud. Her er det derfor ofte nødvendigt at udskifte hele gulvet, hvis man vil lave om på det. Gulvtæpper og vinylgulve er en billig løsning, som derfor ikke koster det hvide ud af øjnene, hvis man skal have det skiftet.

Få gulvene poleret

Har man gulve, som kan tåle en polering, så kan det ligesom en slibning være en god måde at give gulvet nyt liv på. Ved at polere gulvet, så kan man fjerne overfladeskader, som ikke går alt for dybt ned. Det er derfor ligesom med en slibning ikke muligt at polere huller eller store hakker væk.

Flere Nyheder